p

Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 

S spletno trgovino www.avocado.si upravlja Avoca d.o.o..

Podatki podjetja:

Ime: Avoca d.o.o.

Naslov: Gorkega ulica 29, 2000 Maribor

ID za DDV: SI65543726

Matična številka: 7183437000

TRR: SI56 0284 3026 5781 247 (NLB d.d)

TRR: SI56 6100 0002 0780 851 (DH d.d.)

Osnovni kapital: 10.000,00 EUR

 

PE Trgovina Avocado

Slovenska ulica 17, 2000 Maribor

 

E-pošta: info@avocado.si

Telefon: +386 (0) 70 333 090

 

Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 24.11.2016

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.avocado.si (v nadaljevanju: Prodajalec) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko interneta in takšen način poslovanja. Pogoji obravnavajo delovanje www.avocado.si ter poslovni odnos med Avoca d.o.o.(v nadaljevanju Prodajalec), registriranimi uporabniki (v nadaljevanju: uporabniki) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

 

SPLOŠNO O SPLETNI TRGOVINI AVOCADO.SI

Spletna trgovina avocado.si je namenjna prodaji izdelkov za ženske, svetovanju in stiliranju o modi na splošno. Več o našem poslanstvu si lahko preberete tukaj.

 

DOSTPONOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

-identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

-kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

-bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

-dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

-pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

-vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

-način plačila in dostave,

-pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

POSTOPEK NAKUPA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri prodajni pogodbi začne odstopni rok iz 134. člena tega zakona teči z dnem, ko je bilo naročilo oddano, saj je prodajna pogodba potrjena ob plačilu s kartico.

Obvestilo o odstopu lahko potrošnik predloži podjetju na obrazcu iz petega odstavka tega člena ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe.

Podjetje lahko na svoji spletni strani ponudi potrošniku tudi možnost, da elektronsko izpolni in predloži obrazec iz petega odstavka tega člena ali poda nedvoumno izjavo, iz katere izhaja potrošnikova volja za odstop od pogodbe. V tem primeru mu podjetje nemudoma potrdi prejem obvestila o odstopu od pogodbe na trajnem nosilcu podatkov.

Obrazec za odstop od pogodbe najdete tukaj.

 

STATUSI NAKUPA

Po oddaji naročila kupec prejme potrditveno obvestilo po elektronski pošti, ki ste ga vpisali ob oddaji naročila da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo.

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave.

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V primeru izbire osebnega prevzema blaga, lahko kupec svoj nakup prevzame v poslovalnici Trgovina Avocado, Slovenska ulica 17, 2000 Maribor med delovnim časom poslovalnice ali po naprej dogovorjenem terminu.

 

VRAČILO ARTIKLOV

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz 134. člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago.

Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14-dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Potrošnik lahko od prodajalca zahteva, da v razumnem roku od trenutka, ko prodajalca obvesti o neskladnosti, ki ni daljši od 30 dni, brezplačno vzpostavi skladnost blaga brez znatnih nevšečnosti za potrošnika, pri čemer se upoštevata zlasti narava blaga in namen, za katerega potrošnik blago potrebuje. Rok iz prejšnjega odstavka se lahko podaljša na najkrajši čas, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave, vendar za največ 15 dni. Pri določitvi podaljšanega roka se upoštevajo narava in kompleksnost blaga, narava in resnost neskladnosti ter napor, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave. O številu dni za podaljšanje roka in razlogih za njegovo podaljšanje prodajalec obvesti potrošnika pred potekom roka iz prejšnjega odstavka. Da bi se vzpostavila skladnost blaga, lahko potrošnik izbere med popravilom blaga in zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom. Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti, če o neskladnosti obvesti prodajalca v dveh mesecih od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena. Potrošnik v obvestilu o neskladnosti natančno opiše neskladnost. Obvestilo o neskladnosti lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec izda potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bilo blago kupljeno, ali pa ga sporoči zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil prodajno pogodbo. Potrošnik prodajalcu omogoči, da blago, za katerega potrošnik zatrjuje, da je neskladno, pregleda.

 

VARNOST NAKUPA

Pri registraciji na avocado.si se podatki zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika po Zakonu o varovanju osebnih podatkov. Avoca d.o.o. se zavezuje, da bo te podatke skrbno in varno hranila za namen nemotene izvedbe naročil oziroma personalizirano sestavo ponudbe, statistično analizo in namene izboljšanja delovanje spletne trgovine in storitev. V e-novicah je vključena tudi ekskluzivna ponudba, ki je namenjena samo prijavljenim naročnikom.

 

IZDAJA RAČUNA

Prodajalec zraven elektronskega sporočila ob zaključku naročila pošlje tudi račun za opravljen nakup v pdf obliki na elektronski naslov, naveden ob kreiranju naročila.

 

DOSTAVA

Dostava naročil traja od 1 do 3 dni od oddaje naročila. Med vikendi in prazniki ni dostave. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS. Pošiljke dostavljajo v dopoldanskih urah na naslov vnesen ob oddaji naročila.

Možno pa je izbrati tudi osebni prevzem naročila v poslovalnici Trgovina Avocado na Slovenski ulici 17 v Mariboru v delavnem času trgovine ali po predhodnem naročilu termina.

 

Delovni čas:

PON: po dogovoru

TOR – PET: 10h-18h

SOB: 10h-14h

NED: zaprto

 

VRAČILO PLAČIL

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če se je potrošnik izrecno strinjal z uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Pri prodajni pogodbi lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.