p

Stilistka Katja

Stilistka

Katja Avocado

Spominjam se časa skoraj pet let nazaj, ko smo pripravljali in kovali zamisli in načrte po lastni trgovinici, ki takrat še ni imela imena.

Spominjam se nesigurnega občutka, dvoma in strahu zaradi katerega mi je bilo ob misli, da lahko gre tudi narobe, velikokrat slabo.

Takrat v službi za nedoločen čas sem se podala na pot neznanega. Varnost sem v dnevu zamenjala za novo izkušnjo brez potrditve, da bo vse dobro. Da bo uspelo.

“Strah te mora biti toliko, da te zmrazi do kosti. Najlepše stvari v življenju se zgodijo, ko te dvom razžira, ko tvegaš največ in ko najprej izgubiš, da lahko nastane prostor za največje bogastvo – smisel življenja.”

To je zame Avocado. Ni vse, a je najbolj čisto in prvinsko moj. Nikakor ni slučaj, da se je zgodil. In ko dobro pomislim, je bilo to zagotovo zapisano nekje dolgo nazaj, tudi v zvezdah če tako želite in verjamete. A nekaj drži..

Sem ženska, ki je v svojih zgodnjih tridesetih spoznala, da znanja in izkušnje, ki ji nosim skozi leta lahko predaja in z njimi navdihuje druge. Sem romantična duša, ki verjame, da se vse dogaja in zgodi z namenom. A nikakor samo od sebe. Do spoznanja na tej točki so me izoblikovale izkušnje iz preteklosti. Včasih verjela, da se mi dogaja krivica, včasih imela preveč odgovornosti za svoja takrat mlada leta v prejšnji službi, včasih ponosna na hitro samostojnost in hvaležna za vsa poznanstva.

A moj kompas ali bolje varen pristan so bili moji občutki. Kjer spustiti sidro so narekovala čustva. Mogoče kdaj nonšalantno in naivno, ampak še dan danes ne znam drugače.

Morda, bi kdo pomislil, da se v meni skriva žilica za poslovnost in imam izrazit čut za podjetništvo. Ah kako razočarani bi bili. Vodita me izrazit čut za estetiko in občutek empatije. Z lahkoto se vživim v osebo, ki stoji naproti in potrebuje moje izkušnje, znanje.

Morda je to tisti recept, zakaj znam svoje znanje prenesti na druge. Med oblačili in stiliranjem sem doma. Ne morem reči, da sem izšolana in nosim papir po ustrezni izobrazbi, a nosim v sebi več kot 15letne izkušnje iz stiliranja žensk. In ko k temu dodam še občutek za estetiko, soljudi in empatijo, dobimo moj podjetniški recept.

Ni zgolj “biznis”, je moj način življenja. Kot sem dejala že nekoč.. življenje se dogaja in Avocado se živi. Ima smisel saj se v njem skriva moje poslanstvo in diha z menoj v sožitju.

Danes ne morem reči drugače, kot s ponosom, da koliko je Avocado majhen pišemo z njim veliko zgodbo. Zgodbo vseh zadovoljnih obrazov bogatejših za izkušnjo, ki jo izkusijo pri nas.